fbpx

Nyheter

Har du inte Facebook? Ingen fara, alla inlägg publiceras här också.

Tornerspel med Jemtlandicum

Tornerspel

Med Jemtlandicum

Fanorna vajar i vinden och fanfaren ljuder uppmanande till riddarna att göra entré. Jublet stiger och snart dundrar de mäktiga riddarhästarna in på arenan. Det är dags för tornerspel, en folkfest för hela familjen! Riddarorden Jemtlandicum kommer tillbaka till Västgård Game Fair. Förutom de jämtländska kämparna kommer också riddare från andra delar av Sverige för att visa sin skicklighet med svärds, lans och spjut till häst.

Permobjörn

Permobjörn

Med Roy Ytterdahl

Roy Ytterdahl från Namdalseid i Norge kommer med sin permobjörn. Roy har jagat björn i 16 år och har haft och har ett flertal bra björnhundar. Roy jagar mycket i Gävleborg och i Jämtland. Han har kört Permobjörn i 9 år och bedömt över 600 hundar. Vid permobjörntränigen får du ett diplom med en bedömning. Testet är i ett inhägnat område, följ skyltning från entré 2 (förköpsentrén).

Kostnad 500 kr/hund. Swish eller kontant.

Prova på trolling

Trollingfiske

Med Makro Fishing

I år välkomnar vi Makro Fishing nere vid bryggan som kommer att visa hur trollingfiske går till. Pröva på fiskelyckan ute på sjön eller kanske bara stanna vid montern och surra lite fiske.

Apportering med Cilla Hamfeldt och Lasse Johnsson

Apportering

Uppvisning samt individuella råd & tips

Med Cilla Hamfeldt och Lasse Johnsson

Deras gemensamma erfarenhet är lång och gedigen när det kommer till apportering.

Lasse Johnsson är Jaktprovsdomare sedan 1981. Framgångsrik hundförare på prov och jakter. Lasse har varit engagerad i SSRK’s klubbarbete på såväl HS, avdelnings- som rasklubbsnivå sedan 1975. Lasse har haft mängder av kurser och hjälpt många till framgångsrika resultat. En stor del av hans tid används till att hjälpa andra via kurser, träningsläger, privatlektioner och introduktion till praktisk jakt.

Cilla Hamfelt har haft golden retriever sedan 1972, är instruktör inom SBK och har hållit kurser sedan mitten av 80-talet. Hundars mentalitet och funktion ligger henne mycket varmt om hjärtat. Hon är ledamot i Svenska kennelklubbens kommitté för hundars mentalitet (SKK KHM).

Du hittar dom på hundtorget under alla mässdagar.

Skogsfågeljakt med Peter Nilsson

Föredrag

Peter Nilsson – “Skogsfågeljakt & jakten på jaktlycka “

Peter håller föredrag i ett ämne som blivit en stor del av hans liv, ”Jakten på jaktlycka” med tillägget hur kan man få den att infinna sig oftare.

Fokus ligger på skogsjakt med stående fågelhund och främst efter tjäder.
– Enligt mig kanske den mest utmanande jakt man kan ägna sig åt, tvingas jag välja endast en typ av jakt så blir det tjäderjakten. Jag kommer att berätta mer om detta och framför allt ge min syn på hur jag som jägare kan hjälpa min hund och hur vi tillsammans kan få uppleva jaktlyckan oftare, säger Peter.

Eftersök med Per “Bula” Kristoffersson

Eftersök med Per “Bula” Kristoffersson

Prova på fredag & lördag, föredrag söndag

”Bula” är landets enda professionella eftersöksjägare och har hållit på med eftersök i över 40 år. Med inställningen att man aldrig blir fullärd har ”Bula” alltid något nytt att dela med sig av. På Västgård Game Fair delar han med sig av sina många erfarenheter kring eftersök. ”Bula” kommer att prata om hundarnas arbetssätt, hur föraren agerar/borde agera och annat du behöver veta om eftersök. Du som vill har också chans att vara med på hans praktiska uppvisning i hundringen fredag och lördag, föranmälan under mässan sker i Agrias monter.

FMX-show

FMX-show

Fredag & lördag

Med Victor Marcusson och Johan Hellberg

Johan Hellberg är 34 år gammal och kommer från Göteborg. Han har kört freestylemotocross i 11 år och kör nu på en ktm 350 4-t.
Victor Marcusson var hos oss redan 2019. Victor, som är en av Skandinaviens främsta förare, är 29 år gammal och har kört freestyle sedan 2008. Han har kört många stora shower runt om i Europa, bl.a. Nitro Circus med världskända Travis Pastrana.
– Ska bli kul att komma och köra på Västgård igen, säger Victor och fortsätter
– Vi har några av dom största tricken. Jag och Johan Hellberg utlovar en grym show som sent kommer glömmas!